Elon Musks Tesla står over for undersøgelse af potentiel interessekonflikt

Elon Musks Tesla står over for undersøgelse af potentiel interessekonflikt i $ 1,5 milliarder Bitcoin-køb

Tesla står over for mere kontrol over sit køb af $ 1,5 milliarder dollar bitcoin. Et Tesla-bestyrelsesmedlem, der angiveligt godkendte virksomhedens bitcoin-købsaftale, er en kryptovalutainvestor, der også sidder i bestyrelsen for to store kryptofirmaer.

Eksperter stiller spørgsmålstegn ved interessekonflikt i Teslas Bitcoin-køb

Tesla er yderligere under kontrol over sit bitcoin-køb, da eksperter nu sætter spørgsmålstegn ved, om der er en interessekonflikt omkring en direktør, der godkendte virksomhedens store bitcoin-køb, rapporterede Telegraph tirsdag. Tesla afslørede for nylig, at det købte $ 1,5 mia. Dollar i bitcoin i januar og Bitcoin Code planlægger at acceptere kryptovalutaen som en betalingsform for sine produkter i den nærmeste fremtid.

Spørgsmålet om interessekonflikt dukkede op, da det viste sig, at en Tesla-direktør, der godkendte virksomhedens bitcoin-køb, også er en kryptoinvestor med tilknytning til to kryptofirmaer, den beskrevne publikation. Antonio Gracias er opført på Tesla-webstedet som en uafhængig direktør og et medlem af revisionsudvalget, der underskrev Teslas bitcoin-aftale. En langvarig ven af ​​Musk, han investerede i Tesla i 2005 og har været med i bestyrelsen siden 2007.

Gracias er også grundlægger, administrerende direktør og investeringschef for investeringsselskabet Valor Equity Partners, som har investeret i to kryptoselskaber. Det første selskab er kryptotoldudbyder Bitgo, og det andet er handelsplatformen Erisx med kryptoderivater. Han sidder også på deres brædder. Publikationen tilføjede, at Gracias tidligere var en investor i et andet kryptofirma, tokeniseringsplatformen Harbour, som Bitgo erhvervede sidste år. Nyhedsudsendelsen formidlet:

Virksomhedsstyringseksperter sagde, at de delte roller skabte en potentiel interessekonflikt, der skulle betyde, at han afskaffede sig selv.

Charles Elson, en finansprofessor ved University of Delaware, sagde: „God forsigtighed ville have foreslået en tilbagekaldelse under disse omstændigheder.“

Bill Klepper, professor i ledelse ved Columbia Business School, forklarede: “Hvis der er nogen direkte konflikt eller udseende af det, skal du hellere holde dig langt væk fra det. Den rigtige ting at have gjort ville være at få rådgivning fra juridisk rådgiver. Vi ved ikke, om han har gjort det eller ej. ” Han mente yderligere:

Vi er nødt til at finde ud af, om han handler i god tro eller ej

Det er i manglen på gennemsigtighed, at du finder folk begynder at sætte spørgsmålstegn ved din etik.

Gracias sidder også i bestyrelsen for Musks raketselskab, Spacex, tilføjede nyhedsudvalget og noterede sig, at han træder tilbage fra Tesla i år.

For nylig advarede advokater om, at Tesla-administrerende direktør Elon Musk kunne undersøges af US Securities and Exchange Commission (SEC) over elbilselskabets bitcoin-køb. I mellemtiden har værdien af ​​Teslas bitcoin-stash steget betydeligt, da prisen på BTC steg fra omkring $ 30K til $ 40K niveau i januar til $ 52.408 i skrivende stund.